مزایا و معایب یادگیری آنلاین چیست؟

مزایا و معایب یادگیری آنلاین چیست؟

همۀ ما دسترسی به اینترنت داریم و از آن برای کارهای مختلف استفاده می کنیم مثل جستجوی معلومات برای پروژه های مدرسه و دانشگاه، دانلود موزیک، تصاویر والپیپر، و اسکرین سیور، و اطلاع از اخبار جدید جهان، ایمیلها، پیام فوری، چت، و بسیاری چیزهای دیگر. ولی آیا می دانید یک مزیت دیگر در اینترنت وجود دارد، و آن یادگیری است؟ بله! می توانید به راحتی در خانۀ خود به علم و دانایی خود بیفزایید و اکنون از اینترنت مدرک دریافت کنید. با آخرین تکنولوژی، حتی ناممکن هم ممکن می شود.

در این مطلب می خوانید:

یادگیری مبتنی بر وب در یک نگاه:

یادگیری مبتنی بر وب که به آن یادگیری آنلاین نیز می گویند. آن اساساً شامل یادگیری آنلاین از طریق کلاسهایی است که روی نت ارائه می شود. ایمیلها، سخنرانیهای زنده و کنفرانس ویدیویی همه از طریق اینترنت ممکن می شود. این به تمام شرکت کنندگان این فرصت را می دهند تا نظر خود را در مورد موضوعی خاص ارائه دهند و بحث بیشتری در مورد آن داشته باشند. همچنین صفحات ثابتی ارائه میدهند مثل مطالب درسی که برای همه شرکت کنندگان چاپ می شود. یکی از مزایای صفحات وب این است که بیشتر صفحات وب ابرلینکهایی هستند که شما را به صفحه ای دیگر می برند و لذا حجم زیادی از معلومات روی نت را به روی مخاطب می گشاید.

شما وقت ندارید که واقعاً به دانشگاه بروید و در کلاسها حاضر شوید. این مسئله قبلاً مسئلۀ بزرگی بود، زیرا، نمی دانستید چگونه آن را مدیریت کنید، اما دیگر چنین نیست. با چند دوره ای که در اینترنت هست، می توانید در خانه بنشینید و یادگیری را شروع کنید. دیگر نیازی به صبح زود از خواب بلند شدن و در کلاس حاضر شدن و تحمل آن همکلاسی مردم آزار وجود ندارد. حال در صلح و آرامش و آسایش هر کلاسی که می خواهید بردارید. یک دورۀ اینترنتی شامل اطلاعات دوره، جدول زمانی، بورد آگاهی، نقشۀ برنامه درسی، مطالب درسی مثل مقالات، اسلایدها و بروشورهای آموزشی ، ارتباط از طریق بوردهای بحث و ایمیل، و ارزیابیهای مختلف  است. همچنین آن شامل ابزارهای مدیریت دانشجو مثل آمار، فایلهای ضبط شده و و ارزیابی دانشجو و نیز لینکهای به وبگاه داخلی و خارجی است.

ولی در کنار این منافع ، آیا این روند محدودیتهایی هم دارد؟ نگاهی به مزایا و معایب یادیگری برخط داشته باشیم.

مزایا و معایب یادگیری آنلاین

مزایای یادگیری آنلاین:

  1. ذخیره سازی زمان و پول

یکی از واضحترین مزایای یادگیری آنلاین این است که می توانید زمان و پول را صرفه جویی کنید. می توانید برنامه زمانی خود را مدیریت کرده و دوره های برخط را در زمانی که برای شما مناسب است اخذ کنید، چه در صبح زود باشد، یا بعد از ظهر یا غروب. شما هزینه را نیز صرفه جویی می کنید زیرا مجبور نیستید پول حمل و نقل و تاکسی و مترو و اتوبوس و غیره بدهید و یا نگران هزینه نهار یا خوردنی در سر راه باشید.

  1. به یاد سپاری بهتر

یادگیری برخط از سکوهای مختلفی مانند پداگوگ بهره می برد که محتوای تعاملی ارائه می دهد. و نیز، می توانید آرا و عقاید خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. هرچه دروس تعاملیتر و اشتراکی تر باشند، محصلین بهتر آن معلومات را در خاطر خود می سپارند.

  1. یادگیری فردی

می توانید در راه یادگیری، مسیر خود را انتخاب کنید و با سرعت خود پیش بروید. شما انگیزه بیشتری دارید و نیروی بیشتری در راه آموزش صرف خواهید کرد.

  1. به صرفه بودن

محصلین تنها کسانی نیستند که در روند یادگیری آنلاین هزینه را صرفه جویی می کنند. بسیاری از نهادهای آموزشی از طریق این سامانه در هزینه صرفه جویی می کنند زیرا نیازی به کلاسهای واقعی نیست که همین امر باعث صرف هزینه کمتر می شود.

  1. دوستی با محیط زیست

یادیگری برخط به لحاظ محیط زیستی نیز مناسب است، زیرا آن باعث آلودگی مربوط به تولید کاغذ نمی شود.

معایب یادگیری آنلاین:

  1. فاقد تعامل اجتماعی است

یادگیری آنلاین یکی از علل انزوای اجتماعی است زیرا شما معلم و همشاگردیهای خود را حضوراً نمی بینید. تعامل به صفر می رسد.

  1. برای همه در دسترس نیست

شاید شما اینقد ر خوش شانس باشید که در محلی با اتصال اینترنتی سریع و ثابت باشید. ولی برخی اینترنت بسیار محدودی دارند. آنها باید به کافی نت یا جاهایی که وای فای دارد بروند که اصلاً راحت نیست.

  1. تقلب کاملاً ممکن است

یادگیری برخط هم امتحان دارد درست مثل کلاسهای معمولی. با این حال، هیچ معلم یا مراقبی نیست که نظارتی بر امتحانات داشته باشد. محصلین برخط به راحتی جوابها را به هم می رسانند و هیچ کس نیست که مراقب آنها باشد.

  1. نیازمند انگیزه بخشی به خود و مهارتهای مدیریت زمان مناسب است.

در یادگیری آنلاین شما اساساً به حال خود رها شده اید. باید خود را انگیزه دهید تا سخت مطالعه کنید، و یادداشت و جزوه بردارید، و معلومات بیشتری جمع آوری کنید. همچنین باید زمان خود را به خوبی مدیریت کنید چون ممکن است در کنار مطالعه سرگرم کارهای خانه باشید یا شغل نیمه وقت خود را پیش ببرید. باید بتوانید بین اینها تعادل ایجاد کنید.

  1. بیشتر بر تئوری تمرکز دارد

در آموزش آنلاین شما بیشتر وقت خود را صرف گوش دادن به پادکستها، تماشای ویدیوها، و نگاه به اسلایدها می کنید. هیچ تجربۀ عملیاتی ای مثل انجام آزمایشات در آن نیست.

این مدرنترین روش آموزش است که فقط به یک دستگاه و دسترسی اینترنتی نیاز دارد. با این حال، برای همه نیست. آگاهی از مزایا و معایب یادگیری برخط می تواند به شما کمک کند که تصمیم بگیرید که برای شما مناسب هست یا نه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *